Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS daalt af naar de 5e klasse zaterdag

DTS daalt af naar de 5e klasse zaterdag

Het is DTS niet gelukt om te handhaven in de 4e klasse zaterdag. nadat de onzen 2 punten tekort kwamen, moesten we tegen de winnaar van DTA Fortius en SVMM. Duidelijk werd dat DTA Fortius een jonge fitte en goed voetballende ploeg leek te zijn, ok getuige de 6-2 winst op de latere kampioen van de 5e klasse, onze buurvereniging Vrone.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras van SV de Rijp.

De wedstrijd begon dramatisch voor DTS op een snikhete dag op het kunstgras. Binnen 15 minuten keek DTS al tegen een 0-2 achterstand aan. 2 x een identieke goal over onze linkerkant met een voorzet op maat betekende dus de 0-2. DTS moest de rug rechten en streed vol met passie voor de aansluitingstreffer. Bijna was de 0-3 in de tussentijd ook nog gevallen, maar de spits schoot naast. DTS kwam zogezegd beter in de wedstrijd en na goed doorzetten van Finn van de Horick en Nino Gobets betekende de 1-2.  De kans lag voor DTS bij de achterhoede van DTA. na goed doorzetten op de laatste man van Fortius die vervolgens de bal verloor betekende de goal voor Michael Wouters en dus de 2-2. DTS zette vol druk door en DTA had het lastig. Helaas zaten onze spitsen redelijk in de tang bij hun verdediging en zodoende gingen we rusten (na een afgekeurde goal voor DTS wegens buitenspel) met 2-2.
In de 2e helft zette DTA weer vol aan en DTS kon met hangen en wurgen niet voorkomen dat de 2-3 er al weer snel in lag. DTA wisselde vervolgens 3 spelers (die basisspelers waren te laat) en het tempo werd nog een keer opgevoerd wat al snel de 2-4 betekende. Wouters schoot ook nog een mooie vrije trap op de paal. DTA counterde er vrolijk op los en het was aan Finn te danken dat het geen monsterscore werd. Finn haalde 3x de bal van de lijn. De 2-5 was voor de bekende statistieken. Na 13 jaar spelen we weer 5e klasse, maar dan op zaterdag!