Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS Dames 1 zet laatste wedstijd van het seizoen om in overwinning

DTS Dames 1 zet laatste wedstijd van het seizoen om in overwinning

Zaterdag 6 mei was alweer de laatste wedstrijd van de Dames 1 van DTS. De tegenstander was Zaandijk 1, de nummer laatst van de competitie. DTS staat op de 2e plaats. De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend fluitende Johan Beemsterboer
De wedstrijd begon vrij rommelig en van goed voetbal was nog geen sprake. DTS  heeft een selectie van 19 dames en vandaag 6 wissels. DTS was vanaf minuut 1 de betere ploeg, maar beet zich vast op de verdediging van Zaandijk. DTS werd sterker en het tempo ging omhoog. Met diverse steekballen werden de spitsen scherp gezet. Helaas voor DTS stond de keepster van Zaandijk steeds goed op schoten van Mieke Masteling en Isa. De 1-0 kwam er toch door weer een prachtige pass van Isabel Vogel op Fleur Groenewoud die koelbloedig in de kort hoek hard en droog raak schoot. Het verzet van Zaandijk was gebroken en de keepster zag er niet goed uit bij de 2-0 van Mieke Masteling. Het schot was van 25 meter afstand in de rechterhoek en de keepster dook er volledig overheen. De dames waren los en de 3-0 kwam vlak na de 2-0. Een prachtige steekbal weer werd op waarde geschat door Tooske en die rondde bekwaam af.
In de 2e helft kwam er meer ruimte en voetbalde DTS deze wedstrijd uit. Toch ging Zaandijk wat brutaler voetballen en kwam ook een paar keer goed door. Echter stond de verdediging van DTS steeds goed en kon keepster Manon haar doel schoon houden. Uit één van de spaarzame uitvallen van de gasten werd de bal onderschept en dit leidde tot het hoogtepunt van deze wedstrijd. Britt pakte de bal op op 20 meter van het eigen doelgebied en zette een rush in als Maradonna. De sprint zette iederren in slowmotion en de aktie waarmee ze de rechtsachter op het verkeerde been zette was magistraal. Het schot in de korte hoek was een bekroning op haar goede spel. De toeschouwers in het lekkere zonnetje gingen tevreden naar huis en de speelsters bedankten de sponsoren nog eens in de kantine. De tweede plaats was het hoogst haalbare deze competitie.