Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS JO19 kampioen na thriller tegen Marken

DTS JO19 kampioen na thriller tegen Marken

DTS Jo19 is kampioen geworden in de 1e klasse. de wedstrijd zou eigenlijk zaterdag 1 juni gespeeld worden, maar dan speelt het 1e de nacompetitie tegen Blauw/Wit voor een plek in de 4e klasse. Marken was zo sportief om de wedstrijd te verplaatsen naar de woensdag.

Onder het toeziend oog van koploper Medemblik (27 punten en DTS had er 25 met 1 wedstrijd minder gespeeld) en vele toeschouwers uit Oudkarspel begon DTS zeer goed aan de wedstrijd. Marken scoorde een eigen goal al na 5 minuten de 0-1 en het leek een makkelijke avond te worden. Niets was minder waar. Marken kreeg het middenveld in handen door steeds een mannetje meer te creëren en de 1-1 viel rond de 20e minuut. Een lange bal van achteruit werd verdedigend verkeerd ingeschat en achter keeper Stet geplaatst. DTS was even van slag en er ontstond een rommelig spelbeeld met veel verkeerde keuzes. Marken had de overhand en werden een paar keer goed dreigend door steeds de bal achter de verdediging te leggen. Uit één van deze aanvallen over hun linkerkant werd de bal matig voorgegeven, maar werd prompt in eigen doel geschoten, 2-1. DTS moest een paar tandjes bij zetten om nog voor rust de 2-2 proberen te maken. Dat lukte na een corner en werd na een rommelig wegwerken van Marker kant achter de keeper gekopt door Rens de Geus

Na de thee, werd aan de hand van Finn van de Horick en Rens de Geus, een tandje bijgeschakeld en Marken werd vast gezet met een paar goede aanvallen en met hoog druk zetten. Een punt was niet genoeg, er moest worden gewonnen! Niet dat Marken niets deed, bij spaarzame aanvallen werd nog een keer de onderkant lat geraakt. Ook Finn van de Horick van DTS schoot van 25 meter nog op de lat. Met nog 10 minuten te gaan kreeg DTS een vrije trap rechts op het middenveld. Deze werd er hoog in gegooid en was een makkelijke prooi voor de keeper. Maar deze liet de bal onbegrijpelijk los! En Rens de Geus was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schieten, 2-3 en dus was DTS de koploper nu. De wedstrijd was nog niet gespeeld en DTS was alleen maar aan het wegschieten om de 3 punten binnen te halen. Marken kreeg nog 1 levensgrote 100% kans. De hele wedstrijd al gevaarlijke Marker spits stond helemaal vrij in het midden om een 1 op 1 tegen Rick Stet uit te spelen. Rick werd de held van de avond door snel uit te komen en dit zekere doelpunt te voorkomen. Vervolgens liet de scheidsrechter nog 10 minuten extra doorspelen door de vele krampaanvallen en blessures. In gevaar kwam de overwinning echter niet meer en zo werden de mannen van Daniël Mammen de terechte kampioen!