Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS koploper na makkelijke overwinning tegen de Kennemers Beverwijk

DTS koploper na makkelijke overwinning tegen de Kennemers Beverwijk

DTS heeft goede zaken gedaan tegen de Kennemers uit Beverwijk. Na negentig minuten voetballen stond er uiteindelijk een 2-5 uitslag op het scorebord. Zonder de zieke trainer Ruud Koopman, maar met de heren Kees Feller en Hilco Kooistra op de bank werden de punten binnengehaald. Kennemers verloor de eerste wedstrijd met 6-0 en onderschatting was een valkuil. De Kennemers wordt getraind door onze oud trainer en prof met 599 wedstrijden in het betaald voetbal, Fred Bischot.

DTS begon met Jim Abbo als linksachter en de rest was hetzelfde als vorige week. Door vele ziektes was het een beetje behelpen doordeweeks, maar gelukkig waren Rick Dekker en Jeffrey Rispens weer beschikbaar in de as. Daarnaast was Sam Kliffen ook weer beschikbaar na een volledige week ziek te zijn geweest. Zoals gezegd konden we ons geen onderschatting permitteren, maar we kwamen al in de 9e minuut op achterstand door een lange bal vanuit achteruit van de Kennemers. DTS rechtte de rug, maar we kwamen er niet echt lekker doorheen. De afstemming op elkaar was net niet goed omdat er veel ruimtes gelaten werd onderling. Toch kwamen we op 1-1 uit een vrije trap door, wie anders dan, onze aanvoerder Jeffrey Rispens. Jeffrey schoot de bal leep in de korte hoek vanaf randje 16 meter. DTS was wakker en ging een beetje voetballen en profiteerde zo van de ruimte die er geboden werd. Jeffrey Rispens stond op en ging voorop in de strijd. Na een mooie aanval over rechts bereikte hij de gehele vrijstaande Richard Fueller die simpel de 1-2 kon intikken.
Kennemers kwam er nog sporadisch uit en na zo een aanval onderschepte Richard de bal en gaf een heerlijke lange steekbal op Tijmen Pos die met zijn snelheid de verdediging kansloos liet en zo 1 op 1 richting de keeper ging en makkelijk binnenschoof, 1-3. In de rust werd nog voor waakzaamheid gewaarschuwd, maar DTS begon weer matig en de 2-3 was dan ook een feit. De goal kwam nogal knullig tot stand wat tot een onnodige corner leidde. Deze lange corner werd door alles en iedereen gemist waardoor de speler van de Kennemers de mooiste goal van de dag maakte, 2-3. DTS kwam eigenlijk niet in de problemen omdat we op alle fronten betere voetballers hadden.
Na de wissels van Joey Rispens voor Lars Kater en Sam Kliffen voor Richard Fueller kwam er een klein beetje meer ruimte voor DTS. DTS begon weer beter te voetballen en de Kennemers kon niets meer. DTS benutte de ruimte veel beter en via een corner kwam DTS verdiend op 2-4 door onze topscoorder Michael Wouters na een perfect aangesneden corner van Nick Hofman. Michael Wouters tekende ook voor het slotakkoord door de 2-5 aan te tekenen na een assist van Joey Rispens en zo zijn vierde van het seizoen maakte.
Op doelsaldo staat DTS bovenaan en ontvangt het volgende week tijdens Super Saturday Westzaan, die ook al zijn wedstrijden gewonnen heeft, kortom een kraker van jewelste. Tot volgende week!
Opstelling DTS: Twan Muileboom, Daniel mammen, Rick Dekker, Lars kater (Joey Rispens), Jim Abbo, Luca Zut, Richard Fueller (Sam Kliffen), Nick Hofman, Jeffrey Rispens (c), Micheal Wouters (Dinand Goudsblom), Tijmen Pos