Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS krijgt niet wat het verdient tegen Kolping Boys

DTS krijgt niet wat het verdient tegen Kolping Boys
  • DTS nam het zaterdag op tegen Kolping Boys. Kolping was van tevoren de favoriet met een brede uitgebreide selectie. Kolping had enkele spelers die van de  naar de zaterdag verhuisde.
    Kolping nam meteen vanaf minuut 1 het heft in handen en zette snel druk op de DTS verdediging. 10 minuten lang was DTS een beetje zoekende en liep veel achter de bal aan. Kolping werd niet echt gevaarlijk en langzaamaan kwam DTS beter in het spel en kon zich onder de druk uitspelen. De eerste kans was waarempel voor Collin Vennik die net niet goed uitkwam en net niet de bal kon controleren. Dit gaf DTS moed en met een prachtige aanval over 3 schijvenover links waar de goed spelende Menno Reek de bal op Igor Klanderman stak die vervolgens goed en laag voorgaf op Collin Vennik die helaas tegen de tegenstander aanschoot en een corner verdiende.
    In de 17e minuut was het dan toch raak! Weer een aanval over links waar Menno Reek Collin Vennik bereikte en Collin besloot vanuit een moeilijke hoek voor zijn kans te gaan. De keeper kon ogenschijnlijk makkelijk redding brengen, maar voordat iedereen het wist dook deze over de bal heen, 1-0.
    DTS had haar zaakjes goed op orde en gaf nagenoeg geen kansen weg. Kolping probeerde het met afstandschoten, maar of deze gingen over of de uitblinkende Milan Bakker stond in de weg.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet, DTS werkte hard en zodoende kon Kolping geen vuist maken. En als ze er dan dorrheen dreigde te raken was Milan attent en maakte menige dreiging onschadelijk.
In de 56e minuut nam de DTS aanvoerder Jeffrey Rispens een onnavolgbare solo vanaf eigen 16 naar de 16 van Kolping, vervolgens een prachtige steekbal gaf op Michael Wouters, die vervolgens Daniel mammen een niet te missen kopkans gaf. Helaas kopte Daniel een metertje naast.
DTS voetbalde makkelijker dan Kolping en koos de laatste 20 minuten ervoor om  lange bal te spelen op Michael Wouters, die vervolgens kon doorkoppen of passen waar wederom de goed spelende Daniel mammen 1 op 1 tegen de keeper schoot.
Na afstandschoten van Menno Reek en Freek Gobets probeerde Kolping het nog eens met wat verse wissels. Deed Kolping dan helemaal niets in de 2e helft? Verder dan een paar voorzetten die onschadelijk werden gemaakt door de verdediging onder leiding van Martijn Feller en de attente Milan Bakker niet nee.
Op de 89. minuut na dan. Na weer een vroege voorzet vanaf links zeilde deze over iedereen heen. Finn van de Horick kon controleren, maar kreeg deze door een effect van de bal ongelukkig op de arm. Penalty!
Dat was de eerste kans voor de Alkmaarders en daar wisten ze wel raad mee, 1-1. Helaas een onterecht gelijkspel, waar je vooraf voor zou tekenen. DTS heeft nu 4 punten uit evenveel duels. Komend weekend een vrij weekend voor de mannen van Mike Langedijk
Opstelling; Milan Bakker (k), Martijn Feller, Jeffrey Rispens (c), Rick Dekker, Igor Klanderman, Daniel mammen, Richard Fueler, Menno Reek, Nino Gobets, Michael Wouters, Collin Vennik. Ingevallen: Freek Gobets, Finn van de Horick, Luca Zut,
1-0 Collin Vennik
1-1 ..