Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS laat niets heel van Blauw Wit

DTS laat niets heel van Blauw Wit

DTS revancheert zich van nederlaag vorige week

DTS heeft een prima antwoord gegeven op de (terechte) nederlaag tegen Wieringermeer van vorige week. De equipe van Mike Langedijk verloor deze vechtwedstrijd met 2-0.

DTS begon een beetje weifelend aan de wedstrijd en wilde niet opnieuw de terugreeks beginnen met een nederlaag. De eerste wedstrijd tegen BlauwWit werd 4-2 verloren.

De beide teams waren in de eerste fase aan elkaar gewaagd. Tot grote kansen leidde dat niet, maar organisatorisch stonden beide teams goed. Toch kwam BlauwWit op 0-1 door een schot uit de 2e lijn die niet goed werd verwerkt door Milan Bakker, die speelde met rugklachten. De rebound werd goed ingeschoten. DTS was wakker en de goed spelende Collin Vennink nam DTS aan de hand met goede loopakties, hardwerkend en slim spelend. De 1-1 kwam uit een prachtige actie van Jan Kalverdijk die een paar man omspeelde en onderuit gehaald werd “in de zestien” en een pingel kreeg. Uiteraard werd deze door Collin Vennink genomen en Deze stuurde de keeper de verkeerde kant op. Toch werd het voor rust nog wel 1-2 door een prachtige aanval van de gasten. Vanaf links werd de aanval opgezet en met een werkelijk prachtige steekbal werd de DTS verdediging op het verkeerde been gezet en de voorzet die daarop volgde werd makkelijk afgerond.

In de 2e helft liet DTS niets heel van de gasten uit Wormerveer. Michael Wouters opende het bal door de 2-2 uit een vrije trap vanaf 24 meter laag en hard in de rechterhoek van de keeper te schieten. Daarna was het een Menno Reek kwartiertje. Na goed druk zetten van DTS werd de bal onderschept door Richard Fuhler die de bal meegaf aan Menno Reek en die met een prachtige schijnbeweging de gehele achterhoede op het verkeerde been zette en zo op de keeper kon aflopen. Met Collin Vennink naast hem rondde Menno zelf simpel af met een schuiver. De 2e van Menno kwam uit een mooie aanval die goed werd voortgezet door Michael Wouters waarna Menno de bal vanuit de lucht technisch begaafd met binnenkant voet via binnenkant paal de 4-2 aantekende.

Menno kreeg een applauswissel en Nick Hoffmann begon waar Menno mee eindigde. Nick kreeg de bal vanuit de lucht aangespeeld, waarna de controle van hoge kwaliteit was en vanaf 25 meter met een strakke boogbal over de keeper de 5-2 maakte. DTS was los en het slotakkoord werd door de uitblinker Collin Vennink gegeven. Hij maakte de 6-2.

Opstelling: Milan Bakker, Rick Dekker, Daniël Mammen, Jeffrey Rispens, Igor Klanderman, Nino Gobets, Richard Fuhler, Jan Kalverdijk, Menno Reek, Collin Vennink, Michael Wouters

Wissels: Jan Abbo, Silvan Borgers, Nick Hofman, Niek Goos

 

VERSLAG VAN BLAUWWIT SITE

 • Vreselijke tweede helft levert Blauw-Wit dikke nederlaag op

  Blauw-Wit 1 heeft afgelopen zaterdag geen goede zaken gedaan. Nadat het nog ging rusten met een 1-2 voorsprong volgde in Oudkarspel een vervelende tweede helft. DTS won daardoor met 6-2.

  De ontmoeting in Oudkarspel was een zespuntenwedstrijd. Blauw-Wit had drie winstpunten meer en kon zichzelf lucht verschaffen in de strijd tegen degradatie. De eerste helft was ietwat rommelig maar Blauw-Wit had redelijk grip op het spel. Zelf probeerde het via de vleugels gevaarlijk te worden. In de 16e minuut volgde de voorsprong. Joram Mantel was zeer attent bij een rebound; 0-1. DTS beperkte zich in de opbouw tot de lange bal en daar kreeg Blauw-Wit meer moeite mee gedurende de eerste helft. Dat het 1-1 werd lag echter niet aan DTS. Opnieuw leidde meerdere eigen fouten tot de gelijkmaker vanaf de penaltystip. Dat voor rust Blauw-Wit nog de voorsprong pakte was ietwat verrassend. Na een goede aanval over links bediende Sven Keppel Wouter Swart die goed en lang wachtte en toen bekeken onder de DTS-keeper doorschoof.

  Tijdens de rust werd nog gewaarschuwd voor een nog opportunistischer DTS. Maar toen na opnieuw een fout in de spelopbouw de 2-2 volgde, zakte Blauw-Wit ver weg. De slechtste helft van het seizoen resulteerde in een flinke nederlaag: 6-2.

  Ontkennen kunnen we nu niet meer. Door deze keiharde nederlaag zullen we moeten knokken tegen degradatie en dat zal anders moeten dan afgelopen zaterdag.

  Foto: DTS