Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS naar finale na uit de as gerezen te zijn

DTS naar finale na uit de as gerezen te zijn

DTS speelt 8 juni de finale voor een wedstrijd op neutraal tegen Posthoorn uit Amersfoort.

Makkelijk werd de finale echter niet gehaald.

DTS begon de wedstrijd uit tegen Blauwwit uitstekend. Na 5 minuten konden we al een grote kans aantekenen, maar het schot van Luca Zut was te zacht om echt gevaarlijk te zijn. Blauwwit hanteerde vooral de lange bal, maar de verdediging stond weer uitstekend o.l.v. Daniel Mammen en Rens de Geus, met Lars Kater als aanjager en Rick Dekker als mandekker van hun gevaarlijkste speler. Kansen kregen ze niet en de spaarzame uitvallen werden vakkundig teniet gedaan. Keeper Niek Goos had een makkelijke eerste helft. DTS bleef goed voetballen met andere aanjager Sam Kliffen en kuitenbijtertje Luca Zut. In de voorhoede stonden de keihard werkende en gevaarlijke Michael Wouters en de rustige Luc Schuffelen. Finn Hartog was een aanspeelpunt linksbuiten en kwam er een paar keer gevaarlijk langs, maar de voorzetten werden niet op waarde geschat. Menno Reek op rechts was zeer dreigend en kwam er een paar keer in de combinatie goed langs. Kansen kregen we ook. Finn Hartogh schoot na een mooie aanval over rechts ruim voorlangs en Luc Schuffelen pegelde een vrije trap van ruim 30 met op de knuisten van de uitblinkende doelman. Na een half uur kantelde de wedstrijd een beetje en kwam Blauwwit beter in het spel zonder echt gevaarlijk te zijn. Alleen in de laatste minuut voor tijd kregen ze een levensgrote kans door een zeldzame miscommunicatie van de verdediging. Niek Goos worp zich voor de bal en met 0-0 gingen de beide teams de rust in.

In de 2e helft was het een hele tijd Blauwwit wat beter speelde zonder echt gevaarlijk te worden. DTS kreeg ook geen grip op het middenveld en er werd meer balverlies geleden door wat haastig spel. Deze situatie leidde ook de 1-0 in door oud DTS speler Finn Huitema die vanaf 45 meter de bal achter de ver voor zijn doel staande Goos te schieten, een prachtige treffer.
DTS kreeg langzamerhand weer het betere van het spel en het team werkte keihard voor de 1-1. De laatste 10 minuten kwamen er weer mogelijkheden zonder echt tot kansen te komen. In de 95(!) minuut viel de 1-1 dan toch na een lange peer van Daniel Mammen richting hun “16”. Plots stonden er 2 DTS’érs vrij en was het Sam Kliffen die de bevrijdende goal maken om een verlenging af te dwingen.

Deze kwam dan ook en DTS bleef strijden voor de winst en het moet gezegd, dat zou ook zeer terecht zijn. Na goed doorzetten van Luc Schuffelen op links werd deze ent voor de achterlijn neergehaald waar door Finn van de Horick deze vrije trap mocht nemen, en hoe! Hij schoot in de kort hoek van de keeper die deze verdwaasd in achter de lijn pas kon aanraken, 1-2. En DTS ging door. Blauwwit werd moe en de combinaties en strijd van DTS werden opgevoerd. De ingevallen Jeffrey van der Heijden kreeg de bal moeilijk op rand 16 en die schoot ‘m zowaar in. Keeper heeft de bal nooit zien aankomen en de prachtig, met zeer veel gevoel geraakte bal vloog hoog in de goal, 1-3. Dit kon toch niet meer misgaan? En dat ging het ook niet, Niek Goos was zeer attent bij een scherpe counter van de gastheren en zo spelen we de finale om een plek in de 4e klasse. Blauwwit degradeert naar de 5e klasse.

De finale wordt gespeeld op het mooie complex van TOB Amsterdam Tuindorp waar parkeren gratis is!
Komt allen om ons DTS naar de 4e klasse aan te moedigen!

https://www.tobvoetbal.nl/