Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS naar nacompetitiefinale na nederlaag tegen DZS

DTS naar nacompetitiefinale na nederlaag tegen DZS

DTS is veroordeeld tot de nacompetitie voor degradatie naar de 5e klasse. Ondanks dat ZCFC haar sportieve plicht deed tegen BlauwWit (1-2) moest DTS winnen om deze nacompetie te ontlopen.
DTS begon uitstekend aan de wedstrijd en met prima combinatievoetbal werd DZS de wil opgelegd. daar kwam ook de eerste behoorlijke kans uit door een twee tegen één situatie. Collin Vennink werd weggestuurd door Luca Zut en de weg lag open met Micheal Wouters vrij voor het doel. Collin besloot alleen te gaan en schoot tegen de keeper op.  Na deze mogelijkheid werd DZS sterker en was het in de 29 minuut raak. Een snelle aanval over rechts met een combinatie werd de bal hard en laag voorgegeven waardoor de spits eerder bij de bal was dan onze verdedigers, 1-0. Dit was tegen de verhouding, maar dat gebeurt nu eenmaal als het niet allemaal meezit. De 2-0 was 3 minuten later door een identieke situatie. DTS bleef prima voetballen, maar was fysiek de mindere van de nummer 2.
In de 2e helft was het al rap 3-0 door verkeerd beoordelen van de situatie van de achterhoede. Ondanks de geslagen positie bleef DTS het balletje rond laten gaan en dat resulteerde in een prachtige goal van Nick Hofman. Kon het dan toch nog? DTS was weer even de betere ploeg en dit resulteerde in mogelijkheden zonder dat het een doelpunt opleverde. Na de wissel van Rene Duijs (Daniel Mammen was geschorst en Jeffrey Rispens geblesseerd) ging het hard. Het voetbal ging eruit en de hoop was vervlogen. Na de 4-1 mocht Collin Vennink nog aanleggen voor een pingel, 4-2. Dat de  uiteindelijke 6-2 op het scorebord kwam was zeer geflatteerd. DTS kan zich 10 juni opmaken voor een degradatiefinale op neutraal terrein tegen de winnaar van DTA Fortius Amsterdam en SVVM Maarsen.