Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS pakt punt tegen ZCFC

DTS pakt punt tegen ZCFC

Zaterdagmiddag begon DTS de wedstrijd tegen ZCFC.  Zonder 4 belangrijke basisspelers speelde DTS, naast het trainingscomplex van AZ, in Wijdewormer. Het piepjonge DTS speelde wat onwennig en kwam al snel op 1-0 achter door een verdedigingsfout. Na een afgemeten voorzet van links, werd de bal snel doorgespeeld en de spits liet Niek Goos kansloos. DTS bleef wat onwennig, maar kwam met vechtvoetbal en een uitstekende teamspirit, beter in de wedstrijd. De mannen van Mike Langedijk, voor het eerst geassisteerd door Ruud Koopman, gaf geen kans weg, maar creërde ook niets omdat de spitsen Michael Wouters en Collin Vennink redelijk uit de wedstrijd gespeeld werden door de spitsen en door de matige aansluiting van de middenvelders en verdedigers. Dit kwam omdat DTS veelal de lange bal hanteerde en de tegenstander deze redelijk makkelijk konden onderscheppen. De beste kans was voor de uitblinkende Jan Kalverdijk door met een mooie solo door de verdediging van ZCFC te dribbelen. Zijn schot laag werd net gepareerd door de keeper.
In de 2e helft kwam DTS wat meer aan voetballen toe. Het vele balbezit zat de tegenstander niet lekker en met wat geniepige overtredingen werd de aanvalslust veelal tot stoppen gebracht. Uit één van deze overtredigen kwam een vrije trap op 20 meter van de goal. Daniel Mammen bracht de bal in en was vrij onschuldig tot een verdediger van de oranjehemden de bal net schampte en de keeper vastgenageld stond, 1-1. DTS bleef de betere ploeg en zette ZCFC vast. De in de tweede helft op links goed spelende Silvan  en Nick Hofman neutraliseerde makkelijk de aanvallen. DTS probeerde van alles, maar mogelijkheden van Wouters, Kalverdijk en Vennink leidde tot niets. Zelfs een zuivere penalty werd DTS onthouden (zie foto). ZCFC probeerde het in de laatst minuten ook nog, maar tot echt grote kansen kwam dat ook niet en zo hield de goed keepende Niek Goos in de tweede helft zijn doel schoon. Toch een puntje. Volgende week Alkcmaria Vitrix uit.

Opstelling: Niek Goos, Daniel mammen, Lars Kater, Nick Hofman, Finn van den Horick, Luca Zut, Silvan, Jan Kalverdijk (Jim Abbo), Michael Wouters, Collin Vennink

14. minuut 1-0
63. minuut 1-1 Daniel Mammen