Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS pas in de 2e helft wakker

DTS pas in de 2e helft wakker
Na 2 vrije zaterdagen nam DTS het afgelopen zaterdag op tegen het nog puntloze RCZ. DTS stond op het moment van de wedstrijd op de 10e plaats, wat een nacompetitieplaats is voor de versterkte promotie/degradatieregeling dit seizoen om de klassen weer in de oorspronkelijke pyramide te krijgen.
De eerste helft was op zijn zachts gezegd niet om aan te zien. DTS dacht dat het wel goed kwam en ging zeer slordig om met de ruimtes die er lagen. Met name het middenveld was te gehaast in de passing. Uiteraard kwamen er wel mogelijkheden, maar tot echte kansen leidde dat niet. Sterker nog, RCZ kreeg de beste mogelijkheden om te scoren. Doordat het DTS-middenveld veel en te gehaast balverlies leed, konden de middenvelders van RCZ  makkelijk door de verdediging heen lopen. De grootste kans was dan ook voor de gasten die op rechts vrij makkelijk erdoorheen liepen en gelukkig voor DTS was Niek Goos (Milan Bakker was geblesseerd) scherp en kon de voorzet onschadelijk maken voordat de geheel vrijstaande spits kon inschieten.
De 2e helft begon met invallers Nick Hofman en Michael Wouters en later nog met Jan Kalverdijk. DTS werd dreigender en met de invallers werd er meer druk naar voren gegeven. Dit leidde nog steeds tot haastige beslissingen, maar er werd hard gewerkt om de eerste goal te maken. Die viel dan ook in de 65e minuut.  Na een mooie combinatie over veel schijven kon Jan Kalverdijk makkelijk en geheel vrijstaand inschieten. De ban was gebroken en een paar minuten later was het Nick Hofman die de 2-0 van afstand kon maken. De gasten waren gebroken en een prachtige combinatie tussen Igor Klanderman (!) en Nino Gobets betekende de 3-0 en zijn eerste doelpunt van het seizoen. Nick Hofman had er zin in en kon makkelijk zijn 2e van de dag maken en dat betekende de 4-0. De 5-0 kwam op naam van de immer hardwerkende Collin Vennink door een penalty nadat Jan Kalverdijk neergehaald werd. Michael Wouters gunde het Collin om zijn doelpunten mee te pakken. De gasten kregen nog een eretreffer wat de eindstand betekende van 5-1. De concurrentie verloor en DTS is een plaatsje gestegen. Komende zaterdag Kolping Boys uit, waar het thuis nog 1-1 werd.