Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS vergeet afstand te nemen van Sporting Krommenie

DTS vergeet afstand te nemen van Sporting Krommenie

Zaterdag 25 maart begon DTS de uitwedstrijd tegen Sporting Krommenie. Sporting Krommenie stond ‘slechts’ drie punten achter DTS op een nacompetitieplek, en dit was dus een echte zes punten wedstrijd. DTS begon uitstekend en al in de 4e minuut werd een mooie aanval en dito doelpunt onterecht afgekeurd wegens buitenspel. DTS bleef doorgaan en zette hoog druk en had de wedstrijd volledig onder controle. De 1-0 was dan ook zeker geen verrassing. Een kortgenomen vrije trap werd door aanvoerder Jeffrey Rispens perfect voorgegeven en werd door een van de uitblinkers Collin Vennink mooi met het hoofd afgerond. DTS had de smaak te pakken en al snel werd het 2-0 door een corner van links die werd doorgekopt door Michael Wouters en de geheel vrijstaande Rick Dekker makkelijk de 2-0 kon aantekenen. Kansen op de 3-0 en 4-0 lagen op de schoen van Michael Wouters. Scherpe voorzetten van onder meer de andere uitblinker Igor Klanderman werden net niet op waarde geschat. Deden de gastheren dan helemaal niets terug? Ze werden wel degelijk gevaarlijk door steeds de bal leep achter de verdediging te leggen waardoor de spits op snelheid lag en niet meer was in te halen door de Oudkarspelse verdediging. Dit ging een paar keer net goed, maar ook een paar keer net niet. De 1-2 was onnodig en bracht het tot toen kansloze Sporting weer in het zadel. Een steekbal door het centrum op de spits die minimaal drie meter buitenspel stond liet Milan Bakker kansloos. DTS was helemaal de weg kwijt en Sporting kreeg kans op kans uit corners en uit andere standaard situaties. De 2-2 kwam voort uit een fout van de achterhoede van DTS. Weer een lange lepe bal over de verdediging heen en Milan Bakker kwam uit die de bal niet helemaal goed verwerkte en de spits makkelijk de 2-2 kon maken. De balende Collin Vennink had met een actie zijn arm uit de kom geschoten en moest nar het ziekenhuis toe. Milan Bakker had na een duel met de aanvaller weer last van zijn rug gekregen en moest ook noodgedwongen gewisseld worden.

In de 2e helft tapte DTS weer uit een ander vaatje en na een mooie aanval door het midden kon Nino Gobets vrij voor de keeper inschieten. 3-2. DTS moest blijven oppassen voor de scherpe counters en steekballen van Sporting. dat deed het een paar keer niet en het was dat de ingevallen Niek Goos een paar keer scherp stond om deze ballen eruit te halen. De 3-3 kon dan ook niet uitblijven door weer en scherpe bal achter de verdediging. DTS was het even kwijt en de 4-3 voor de Krommenieërs kwam dan ook niet uit de lucht vallen toen Jeffrey Rispens de bal ongelukkig in zijn eigen doel verwerkte. DTS rechtte de rug weer en kwam weer wat beter in het spel. De ingevallen en actieve Jan Kalverdijk had het slotakkoord met een mooie vrij trap in de verre hoek van de keeper 4-4.  Daarna zette DTS nog wel aan, maar tot mogelijkheden kwam dit niet. En zo gaan we met een puntje naar huis en hebben we nog steeds aansluiting met de nummer 6 die 25 punten heeft. Zo dicht staat het bij elkaar. Volgende week SVW’27 en Super Saturday. Tot dan!

Opstelling: Milan Bakker (Niek Goos), Rick Dekker, Jeffrey Rispens (c), Daniel mammen, Igor Klanderman (Lars Kater), Finn van Horick, Nino Gobets, Nick Hofman, Menno Reek, Collin Vennink (Jan Kalverdijk), Michael Wouters

0-1 Collin Vennink, 0-2 Rick Dekker, 1-2 , 2-2, 2-3, Nino Gobets, 3-3, 4-3, 4-4 Jan Kaverdijk