Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS verliest Dijk en Waard derby nipt in enerverende wedstrijd tegen SVW ’27

DTS verliest Dijk en Waard derby nipt in enerverende wedstrijd tegen SVW ’27

DTS heeft zaterdag de Dijk en waard derby nipt verloren tegen SVW ’27. SVW staat 2e op de ranglijst en DTS 9e. SVW heeft zich tot doel gesteld om naast Foresters te promoveren via de nacompetitie. Dan moet het 2e of 3e worden. DTS wil zich veilig spelen in de competitie. Dan moet het 8e worden.Het staat dicht bij elkaar. Tussen de nummer 9 en de nummer 5 zit 2 punten.

De wedstrijd tegen SVW kende 2 gezichten. SVW is de ploeg met de ervaring en heeft een brede selectie. DTS heeft 6 langdurig geblesseerden die dit seizoen niet meer in aktie kunnen komen. Veel ervaring ontbreekt dan ook. Met Gerjan Stet in het doel als vervanger voor Milan Bakker stond er iemand die verbaal sterk is en met zijn coaching een elftal goed kan neerzetten.
SVW zette hoog druk en DTS kon niet anders dan verdedigen, zonder dat de Heerhugowaarders echt gevaarlijk werden. De bal ging in een hoog tempo en pas in de 25e minuut kwamen de eerste echte mogelijkheden voor SVW. 2 schoten laag van Stet waren gevaarlijk, maar Stet redde 2x bekwaam. Een volgend gevaarlijk schot werd van richting veranderd, maar Stet pakte deze stijlvol voor de foto klemvast. Ook DTS liet van zich horen. Een paar gevaarlijke counters leverde een snoeihard schot op onderkant lat en de corners die DTS kreeg werden ook zeer gevaarlijk. Ook de doelverdediger van SVW was in vorm en redde bekwaam. In de laatste minuten kreeg Jan Kalverdijk nog een grote mogelijkheid, maar was iets te gehaast in het schieten en mistte maar net. Zo was SVW wel de betere ploeg, maar liet DTS zien dat ondanks de vele afwezigen, ook DTS kan putten uit talentvolle jeugd.

In de 2e helft zette SVW de eerste 15 minuten stevig aan. Het tempo ging omhoog en DTS had moeite om dit bij te benen.SVW wilde koste wat eht koste de goal forceren. Die kwam er ook na een goede aanval over rechts en na een combinatie schoot de middenvelder onderkant lat waarbij de rebound werd afgewerkt. De assistent scheidsrechte vlagde terecht voor buitenspel, maar de goed leidende jonge scheidsrechter uit Uitgeest, hoorde het aan en keurde vervolgens de goal goed. Het leek of met deze goal de druk even weg was bij SVW en DTS nam de controle over de wedstrijd over aan de hand van de jonge Finn van den Horick. Er kwam wat meer ruimte en de heersende Jeffrey Rispens ging een linie hoger spelen, waardoor er een overtal werd gecreërd, waar door DTS zeer goede mogelijkheden kreeg. Diverse standaard situaties leverde gevaar op voor de goal met de omhaal van Jan Kalverdijk die net geen doelpunt wordt. De corners leverde vele mogelijkheden op waar de keeper van SVW een hoofdrol op eiste door een zeker doelpunt van Micheal Wouters voorkwam met een katachtige safe. Een terugkopbal werd net gemist door Lars Kater en diverse afstandsschoten geblokt of net naast. 3 minuten voor tijd werd Wouters weggestuurd in de 16 en gevloerd door zijn tegenstander, 100% penalty. De scheids wilde hier echter niet aan en gaf Rispens rood na opmerkingen hierover. Vlak hierna floot de leidsman af en bleef DTS na een goede middag met nul punten achter. Ook de concurrenten verloren, waardoor alles nog mogelijk is. Volgende week de streekderby tegen Kolping Boys uit.

55. Paloni 0-1

Opstelling: Gerjan Stet, Rick Dekker, Daniel Mammen (Lars Kater), Jeffrey Rispens (c), Igor Klanderman, Nick Hofman, Menno Reek (Silvan), Nino Gobets (Jim Abbo), Finn van den Horick, Jan Kalverdijk, Michael Wouters