Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS verliest geflatteerd in de beste wedstrijd van het seizoen tegen Kolping Boys

DTS verliest geflatteerd in de beste wedstrijd van het seizoen tegen Kolping Boys

Zonder de geschorste Jeffrey Rispens, maar met de verrassend snel (bijna) herstelde Collin Vennink begon DTS de streekderby met uitstekend positiespel. Met een goede Lars Kater centraal achterin heerste DTS en liet Kolping Boys achter de bal aanlopen. DTS acteerde als team en had geduld. Kolping kwam er af en toe gevaarlijk uit,  werd snel geneutraliseerd door de achterhoede van DTS. De weer uitblinkende Finn van den Horick zette DTS met een zaalvoetbalsolo terecht op 0-1. Kolping kwam er spaarzaam uit en de pogingen werden door Niek Goos onschadelijk gemaakt. Toch kreeg Kolping de mogelijkheid om 1-1- te maken. Lars Kater vloerde randje zestien een middenvelder van Kolping, terechte penalty! Niek Goos kon zich nog een keer onderscheiden door de matig ingeschoten penalty te keren.

In de 2e helft was er nog geen minuut gespeeld of een onhandig gegeven vrije trap randje 16 voor Kolping Boys stichtte het echte eerste gevaar voor DTS. De vrije trap werd gepromoveerd tot doelpunt doordat er 2 spelers helemaal vrij stonden er er een kon inschieten, 1-1. DTS was het even kwijt en pakte het later weer op. na een aanval van Kolping Boys werd er een overtreding gemaakt op een DTS speler waarvoor de scheidsrechter floot. Iedereen van Kolping ageerde en vond dat een onterechte vrije trap voor DTS, maar tot ontsteltenis van iedereen, zowel Kolping Boys als DTS als de toeschouwers gaf de scheidsrechter een penalty tegen! Een onbegrijpelijke en kolderieke beslissing, maar dat krijg je als je zit in de hoek waar de klappen vallen!
Deze keer schoot de nemer een vlekkeloos in, 2-1.
DTS was even van slag en Kolping kon wat vrijer voetballen. Toch pakte DTS het weer op en na een prachtige snijdende pass door het middenveld en de verdediging van de ook sterk spelende Luca Zut op de ingevallen Menno reek (voor Collin Vennink) kon Menno 1 op 1 op de keeper af. Helaas voor alles wat DTS was viel niet de 2-2, maar de 3-1 was een paar minuten een feit. Dat ook nog de 4-1 viel was een domper voor de zeer goede teamprestatie wat het zeer jonge DTS op de mat legde.