Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

Eerste winst voor DTS tegen RCZ

Eerste winst voor DTS tegen RCZ

DTS heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen gehaald. Uit tegen RCZ werd het 0-3, waar het zeker 0-7 had moeten zijn. De trainingen van spitsentrainers Jan de Vries en Ron de Rooij werpt al wel zijn vruchten af.

Met Finn van Horick op rechtsachter, Martijn Feller weer terug achterin en Daniel Mammen op rechtsbuiten moesten de eerste punten worden gepakt
DTS was nog niet helemaal wakker toen RCZ al in de eerste minuut een uitgelezen kans kreeg op de 1-0. Het schot werd slap ingeschoten en Milan bakker kon redding brengen. Na deze kans werd DTS wakker en begon met combinatiespel de wedstrijd onder controle te krijgen. DTS kreeg kans op kans en Collin Vennik, Jan Tauber en Michael Wouters hadden de vizieren nog niet op scherp. Na enkele grote kansen voor DTS, kwam de 0-1 op een curieus moment tot stand. Een goede aktie van uitblinker Jan Tauber op links belandde op de paal, om vervolgens via de handen van de verder uitstekende keeper van RCZ in het doel te belanden. DTS moest blijven oppassen op de counter, maar tot echt grote mogelijkheden voor RCZ kwam dit niet. De 0-2 was ook van grote schoonheid. Jan tauber weer met een mooie aktie en schoot droog binnen, 0-2.

De 2e helft bleef DTS heer en meester en talloze opgelegde kansen werden gemist. Uiteindelijk kwam de 0-3 dan toch na goed doorzetten van de ingevallen Menno Reek. Die maakte zijn tegenstander een beetje horendol en gaf goed voor op Collin Vennik, die eindelijk zijn goaltje meepakte, door goed binnen te koppen. De wedstrijd was gespeeld en de eerst punten smaakte lekker. Komende zaterdag thuis tegen Kolping Boys, aanvang 15:00 uur.