Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

Geflatteerde nederlaag voor DTS

Geflatteerde nederlaag voor DTS

SVW begon sterk aan de derby van Dijk en Waard en zette DTS gelijk hoog onder druk zodat de verdedigers de bal snel moesten laten gaan en de lange bal moesten hanteren. Het hoog druk zetten leverde SVW 2 corners op die niet gevaarlijk werden.
DTS kon zich onder de druk uit spelen en kreeg de eerste kans voor Michael Wouters na een goed indraaiende voorzet van Jeffrey Rispens. Deze werd net niet verlengd in het doel. Ook de 2e mogelijkheid voor Daniel Mammen werd hoog overschoten na slecht uitverdedigen van de ploeg uit Heerhugowaard. Het spel van SVW was een lange tijd doorkoppen op de lange bal van de keeper en hopen dat deze doorgekopt kon worden. Dat leverde wel de eerste kans op voor SVW.DTS liet zich niet onbetuigd en was scherp na enkele keren moeilijk uitverdedigen van de verdedigers van SVW. DTS´er Collin Vennink was net ongelukkig in de afronding na slecht verdedigen van SVW. SVW bleef alleen gevaarlijk door de lange bal van de keeper, maar Milan was attent hierop. DTS kreeg de beste mogelijkheden, zonder beloning. SVW kreeg nu ook een eerste echte kans na een corner, maar de vrije kopkans werd niet op waarde geschat en belandde niet eens over de achterlijn.
De 1-0 voor SVW  kwam letterlijk uit de lucht vallen na een miscommunicatie tussen Rick Dekker en Richard Fuehler. Hier werd handig gebruik gemaakt door de Waarder spits en liet Milan Bakker kansloos. SVW ging gelijk op zoek naar de 2e en Milan bakker moest een paar keer handelend optreden.

In de 2e helft was de eerste grote kans voor DTS. Na goed uitverdedigen van Nick Hofman die de bal goed stak naar Collin Vennink die een vrije doorgang had. Collin Vennink koos ervoor om de bal breed te leggen op Michael Wouters, maar de bal werd net onderschept. DTS was scherper dan de eerste helft en nu werden ook de 2e ballen gewonnen. Ook SVW werd dreigender zodat er een leuke wedstrijd ontstond.  DTS had nu het betere van het spel en na een corner van Hofman kwam Michael Wouters net niet goed uit om in te koppen. De na, van een blessure, teruggekeerde Jan Kalverdijk viel goed in en bracht wat rust in het spel van de ploeg uit Oudkarspel wat leidde tot een schot van Collin Vennink in de handen van de keeper. DTS was sterker nu. Toch kwam SVW op 2-0 na een uitglijder van Jeffrey Rispens op het gladde grasveld van SVW. SVW profiteerde optimaal en de spits lag de bal breed op de medespeler voor een makkelijke 2-0. DTS ging niet bij de pakken neerzitten en kreeg gelijk een levensgrote kans na goed doorgaan van de goed ingevallen Lars Kater, die vervolgens Collin Vennink bereikte en Michael Wouters in stelling bracht om in te koppen. Deze bal ging net naast en ook jan Kalverdijk kon net niet bij deze bal. SVW bleef gebruik maken van de ruimte die er kwam en na een goedlopende aanval schoot de spits over t doel van Milan Bakker. Na een mooie kans van Daniël Mammen die prima inkopte en de keeper van SVW tot een wereldredding dwong en een kans voor Michael Wouters die net naast werd gekopt na een mooie voorzet van Finn van de Horick, kwam SVW dan ook nog geflatteerd, maar op prachtige wijze op 3-0. Een voorzet van de rechterkant werd prachtig binnen gevolleyd door de spits van SVW. Het werd uiteindelijk ook nog 4-0 voor de statistieken.
DTS kon met opgeheven hoofd toch het veld verlaten. Keihard gewerkt en recht op meer, kortom een geflatteerde nederlaag.
Komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen ZCFC Zaandam om 15 uur

 

 

Verslag van SVW
DTS, waar tegen vorig seizoen uit kansloos werd verloren en de thuiswedstrijd eindigde in 0-0. Een mooie graadmeter dus om te kijken waar het team nu staat in vergelijking met het vorig seizoen.

Gelukkig kon, na lang blessureleed, Tim Kramer weer starten op de voor hem bekende linksback positie en gelet op het feit dat hij de volle 90 minuten kon volmaken, lijkt hij weer definitief terug te zijn. Jammer genoeg loste Maarten Rippens hem af, wat de ziekenboeg betreft, met een vervelende knieblessure, die hij vorige week opgelopen heeft tegen ZCFC.

Welnu, na 90 minuten stond een terechte 4-0 op het scorebord. In de 1e helft zag het daar nog niet naar uit. Het niveau was niet best en ondanks een optisch overwicht van SVW’27 kon DTS in het eerste kwartier op gevaarlijke plekken vrije trappen nemen, die gelukkig niets opleverden. Aan de andere kant grossierde de driemans voorhoede van SVW‘27 in het op een slordige manier missen van kansen. Zeker Dylan van Bekkum Marks had de Groen-Zwarten al sneller op een voorsprong kunnen zetten. Nu duurde dat tot de 39e minuut, toen dezelfde Dylan slordig balverlies in de defensie van DTS goed wist af te straffen: 1-0.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, al wist SVW’27 nu wel beter met de kansen om te gaan. In de 67e minuut ging Leon Ayal goed door en na zijn voorzet vanaf de achterlijn kon Jordy Smit voor de bevrijdende 2-0 voorsprong zorgen. Bevrijdend, omdat een marge van 1 doelpunt voor, het risico in zich heeft om, net als tegen Kolping Boys enige weken geleden, op een schlemielige wijze vlak voor tijd de gelijkmaker om je oren te krijgen. Mede door goed keeperswerk van Jesse Bellekom en enig geluk bleef een doelpunt van DTS uit. Met een fantastische halve “Bicycle Kick “ vanaf de penaltystip, na een goede voorzet van invaller Koen Schouten, werd het door Leon Ayal in de 83e minuut 3-0. Met de assist voor de 2-0 en de bijzonder fraaie 3-0 solliciteerde Leon Ayal nadrukkelijk naar de titel Man of the Match, die dan ook na afloop van de wedstrijd terecht aan hem werd toegekend. De wedstrijd was toen gespeeld en met een uiterst beheerste 4-0 door Regillio de Mees, was de ruime overwinning een feit en de 2e competitiewedstrijd op rij dat achter de 0 werd gehouden.

Belangrijk nog om te vermelden dat de wedstrijdbal deze wedstrijd werd gesponsord door de SNS-bank.

Na 7 wedstrijden heeft het eerste team nu 14 punten. Ter vergelijking: vorig seizoen na 7 wedstrijden 10 punten, dus er is zeker wel sprake van een vooruitgang.
Door een overwinning van 5-2 op Blauw Wit Wormerveer wordt het wel steeds meer aannemelijk dat Foresters  richting het kampioenschap gaat. SVW’27 speelt overigens pas op 21 januari thuis tegen Foresters en op 27 mei, in het laatste competitieweekend, uit. Weliswaar wist het vlaggenschip vorig seizoen, als een van de weinig ploegen, 4 punten te pakken van Foresters, maar het team uit Heiloo laat momenteel geen punten liggen tegen “de kleintjes“, wat de andere ploegen uit de top 5, inclusief SVW’27, wel regelmatig gebeurt.