Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

KSV 1 – DTS 1 (1-2)

KSV 1 – DTS 1 (1-2)

KSV 1- DTS 1 (1-2)

Dinsdag 8 augustus speelde DTS 1 de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding van het nieuwe seizoen uit tegen KSV. Beide ploegen wisten zich helaas niet te handhaven in de vierde klasse en komen dit jaar uit in de vijfde klasse. Beide ploegen zijn genoodzaakt om te verjongen en dat was op het veld duidelijk te merken. De ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Ruud Koopman verscheen met een jonge ploeg aan de aftrap waarbij Toin Muileboom, Joey Rispens, Jeffrey van der Heijden, Abdullah Alhabib, Daan IJntema & Tijmen Pos hun debuut maakte!

DTS begon goed aan de wedstrijd en kwam al vrij snel op een 0-1 voorsprong. KSV kreeg maar geen grip op de opbouw van DTS waardoor Joey Rispens alle tijd had om de vrije ruimte te zoeken. Na een goede loopactie van Jeffrey van der Heijden kon Joey de bal perfect wegleggen waarna eerstgenoemde met een fijne schuiver het openingsdoelpunt scoorde. DTS bleef daarna voetballen en de 2-0 viel al vrij snel later. Lars Kater en Menno Reek wisten aan de rechterkant de bal te veroveren waarna Jeffrey van der Heijden richting de goal kon versnellen. Jeffrey zag de vrijstaande Tijmen Pos niet over het hoofd, gaf de bal breed waardoor Tijmen bij zijn debuut de 0-2 wist te scoren.

KSV kwam langzamerhand na de 0-2 beter in het spel en creëerde zo nu en dan wat kansen na omschakelmomenten maar de verdediging onder leiding van aanvoerder Jeffrey Rispens en Rick Dekker gaf weinig weg. Na een overtreding op 22 meter van de goal mochten Jeffrey Rispens en de piepjonge Wout Rootjes uitmaken wie de vrije trap op doel mocht schieten. Aanvoerder Rispens nam de bal en die spatte uit op de lat waarna de rebound net niet goed viel voor DTS. In de 26e minuut kreeg KSV een corner waarna de nummer 8 van de tegenpartij het luchtduel won en de 1-2 binnenkopte. Na een half uur kwam Daan IJntema in de ploeg voor Abdullah Alhabib die naast Rispens in het centraal kwam te spelen en dat uitstekend deed.

Gedurende wedstrijd waren de kansen spaarzaam en kon je merken dat bij sommige spelers de batterij leeg was. Na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Angelo Kiel wist DTS de eerste oefenwedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten (1-2).  Komende week is het herstellen waarna donderdag 17 augustus Egmondia tegenstander is op Sportpark Sint Maarten.

Opstelling DTS:

Goos (Muileboom): Reek, Dekker, Jeffrey Rispens (C) Alhabib (IJntema): Joey Rispens, Kater, Rootjes, Zut: Pos, Van der Heijden