Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

Prima voetballend DTS pakt 3 punten tegen machteloos Sporting Krommenie

Prima voetballend DTS pakt 3 punten tegen machteloos Sporting Krommenie

Op een goed bezochte Oeverzege in Oudkarspel begon DTS de wedstrijd tegen Sporting Krommenie. Ondanks dat DTS 90 minuten lang de bovenliggende partij was, had probeerde Sporting Krommenie met wat gemene overtredingen de formatie van Mike Langedijk het tempo uit de wedstrijd te halen. Dat lukte niet echt, want de Oudkarspelers hadden wat goed te maken na de deceptie van vorige week.

DTS begon goed en had al snel kans op de eerste treffer na diverse corners die net naast gingen of een poging van Collin Vennink die de lat raakte. DTS bleef verzorgd voetballen en had met de opbouw vanuit achteruit meer voetballend vermogen dan steeds maar de lange bal te hanteren. En dat liet zich zien in de 34. minuut. Een prachtige aanval op rechts waarvan Jeffrey Rispens de bal voorgaf op Daniel mammen die voor kopte op Michael Wouters die vervolgens breed lag op Collin Vennink die simpel kon intikken, 1-0.
Sporting kon hier niets tegen inbrengen en liep continue achter de bal aan door de goed voetballende DTS’ers. In de 38. minuut was het alweer 2-0 door Michael Wouters, maar werd terecht afgefloten voor Buitenspel.
In de 2e helft gingen de lichten aan omdat het te donker werd.
DTS zag het licht goed en na een corner in de 50. minuut werd het 2-0 door een prachtige kopbal van Daniel Mammen. DTS bleef de kansen aaneenrijgen en het dichts bij was Menno Reek, zijn schot werd gepareerd door de keeper. Ook Nini Gobets en Jeffrey Rispens waren dichtbij een goal.
Krommenie werd brutaler en kwam wat vaker op de helft van DTS zonder echt gevaarlijk te worden. DTS pakte het weer op en kreeg zeer grote mogelijkheden als t iets beter uitgespeeld werd. De 3-0 viel toch na een schitterend afstandsschot van Michael Wouters. Michael Wouters, Man of the Match, bekroonde zijn goede wedstrijd door na een rush van 50 meter zijn tegenstander op snelheid en waarde te kloppen en vervolgens de keeper het bos in te sturen, 4-0.
Een mooie overwinning voor de wit blauwen. Zaterdag de derby tegen SVW 27, de nummer 3 op de ranglijst.