Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

Zeer jong DTS verliest van WSV’30

Zeer jong DTS verliest van WSV’30

Zaterdag stond de wedstrijd tegen WSV’30 op het programma. WSV kon zich veilig spelen in deze versterkte degradatieklasse. 3 degraderen rechtstreeks en 2 spelen de nacompetitie. DTS staat op de 9e plek en is nog niet geheel veilig voor de nacompetitie. Het hele jaar wordt DTS al geplaagd door langdurige blessures, schorsingen en vakanties. ook deze wedstrijd was dat niet anders. Met 3 spelers op vakantie, 2 geschorst, begon DTS prima aan de wedstrijd. DTS was zeer verjongd met spelers van de O18, Wout Rootjes maakte zijn debuut en deed dat zeer verdienstelijk. Met Rens de Geus, Finn van den Horick, Lars Kater, Menno Reek, Silvan Bogers stond DTS met 6 jongens van 17-18-19 jaar.
DTS begon uitstekend en met fraai positiespel werd WSV gedwongen om achter de bal aan te lopen. Met veel beweging van de middenvelders en en altijd aanspeelbare Luca Zut werd makkelijk de vrije man gevonden. Dit resulteerde dan ook in de snelle 1-0 door een mooie vrije trap van gelegenheids links winger Nick Hofman die de bal panklaar legde op het hoofd van gelegenheidsaanvaller Finn van den Horick. Deze sprong wel 3 meter hoog en kopte raak in de lange hoek. DTS bleef verzorgd voetballen, maar kwam niet echt tot kansen tegen het fysiek sterke WSV. De 1-1 kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen door een fout van de verdediging en dat gaf de spitsen van WSV een niet te missen kans. dat was zuur voor de hardwerkende mannen van Mike Langedijk. Dat ook nog de 1-2 viel, kort na de 1-1 was een domper. een goede actie van de WSV die vervolgens raak schoot. ook hier zagen we er niet goed uit.
Na de thee ging WSV fysieker spelen en werd het conditioneel wat de doorslag gaf. Toch kreeg DTS een supergrote kans op de 2-2- toen na een exact zelfde situatie als de eerste goal van DTS. Wederom was Nick Hofman de aangever en kopte Finn ditmaal net naast. Dat uiteindelijk de 1-3 viel, na 2 ballen op de lat was daarom ook weer voor de statistieken. Nu 2 weken vrij en daarna Wieringermeer thuis, welke gewonnen moet worden om zeker te zijn van de nacompetitie.