Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

OPEN WEEK SPORTPARK OUDKARSPEL

OPEN WEEK SPORTPARK OUDKARSPEL

Van zondag 21 juli t/m vrijdag 26 juli organiseren:

  • DTS;
  • TV Tulp;
  • TTV Spirit;
  • Sportcentrum Langedijk

gezamenlijk de Open week Sportpark Oudkarspel.

Dit evenement biedt een week vol sportieve activiteiten voor jong en oud. Het doel van deze samenwerking is om de gemeenschap te verbinden door middel van sport en beweging. Daarbij krijgen de verenigingen ondersteuning van Dijk en Waard Sport en MET Dijk en Waard.

Activiteiten

Tijdens deze week kunnen deelnemers genieten van een breed scala aan sporten en activiteiten, waaronder:

  • Valpreventie voor senioren
  • Rolstoeltennisclinic
  • Walking Football clinic
  • Sportsubsidie avond voor verenigingen
  • Demonstratie armworstelen
  • VR activiteit voor de jeugd

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in de Open week. Kijk hieronder voor het complete overzicht. Zijn er activiteiten die jouw interesse hebben gewekt? Klik ze dan aan in het formulier hiernaast, zodat wij weten welke activiteiten in de smaak vallen.

Maandag 22 juli is de dag dat Sportcentrum Langedijk met een aanbod komt op Sportpark Oudkarspel. Hieronder is een opzetje te zien wat Sportcentrum Langedijk gaat organiseren op deze dag:

Tijdspad:
10.00 – 11.00 uur – Valpreventie (60+)
10.00 – 10.30 uur – Kijkje nemen bij circuittraining (16+)
10.30 – 11:00 uur – Circuittraining van 30 minuten voor senioren (60+)
11.30 uur Einde
16.00 uur – Start
Doorlopend fit test
Doorlopend info door gewichtsconsultent Gwendy
16.30 – 17:00 uur – Clinic squash van 30 minuten (16+)
17.00 – 17:30 uur – Circuittraining van 30 minuten (16+)
18.30 – 19:00 uur – Clinic squash van 30 minuten (16+)
19.00 – 19:30 uur – Circuittraining van 30 minuten (16+)
19.30 – 20:00 uur – Clinic squash van 30 minuten (16+)

Fit test:
Hoe is jou nul meting qua fitheid, leningheid en kracht. Door een paar oefeningen kan er een beeld komen hoe het ervoor staat.

Valpreventie:
Hoe gaan ouderen er mee om als men valt? Een korte preventie om hier mee om te gaan kan dan geen kwaad.  Bent u 60+ en ook wel eens gevallen? Wilt u altijd al eens weten hoe het ervoor staat met uw balans? Wees welkom en loop over de Smartfloor en hoor direct of u een valrisico heeft.

Gewichtsconsultent Gwendy:
Bezoekers kunnen zich laten informeren over voedingsondersteuning. Daarnaast kunnen ze een bodyscan doen en krijgen geïnteresseerde een goodiebag mee.

Clinic Squash:
Klanten kunnen een uitleg krijgen van het spelletje squash en eventueel zelf proberen. Er morgen geen zwarte zolen op de squashbaan.

Circuittraining:
Onder begeleiding van een fitness instructeur een circuittraining volgen? Alle spieren worden hierbij gebruikt!

 

Activiteiten TV Tulp

Dinsdag 23 juli is de dag dat TV Tulp met een aanbod komt op Sportpark Oudkarspel. Hieronder is een opzetje te zien wat TV Tulp gaat organiseren deze dag:

Tijdspad:
14.00 – 17:00 uur – Tennis carrousel (6 t/m 16 jaar)
17:00 – 19:00 uur – Maaltijd met de buurt (alle doelgroepen)
19:00 – 20:30 uur – Rolstoeltennis clinic (alle doelgroepen)

Tennis carrousel:
Over het gehele tennispark gaat een leuke tennis carroussel uitgezet worden voor de jeugd. Onder begeleiding van de tennistrainers komen verschillende (tennis) spelletjes aan bod. Denk hierbij aan het service kanon, een tennis quiz, tennis parcours, een springkussen, en nog veel meer!

Hierbij zijn ook wat leuk prijzen te verdienen!

Maaltijd met de buurt:
TV Tulp gaat een maaltijd met de buurt organiseren waarbij buurtbewoners uitgenodigd worden. Hoe leuk is het om buurtbewoners een kijkje in de keuken te geven, en het gesprek met ze aan te gaan. Vrijwilligers van TV Tulp gaan deze maaltijd zelf verzorgen, dat gaat smullen worden.

Rolstoeltennis clinic:
Eén van Nederlands beste rolstoeltennisers uit Sint Pancras gaat een rolstoeltennis clinic geven bij TV Tulp. Er gaat een demo gegeven worden en aansluitend kan iedereen zelf uitproberen hoe het is om tennis in een rolstoel te spelen.

Activiteiten Dijk en Waard Sport

Woensdag 24 juli is de dag dat Dijk en Waard Sport met een aanbod komt op Sportpark Oudkarspel. Hieronder is een opzetje te zien wat Dijk en Waard Sport gaat organiseren deze dag, met bijbehorende locaties:

10:00 – 11:00 uur – Clinic Walking Football Langedijk (DTS) (50+)
13:00 – 14:30 uur – Spelletjesmiddag senioren (TTV Spirit) (60+)
15:00 – 16:00 uur – Verstoppertje (TV Tulp) (6 t/m 13 jaar)
19:30 – 20:30 uur – Sportsubsidie avond verenigingen (DTS) (op uitnodiging)

Clinic Walking Football Langedijk:
Walking Football Langedijk is ongeveer twee jaar geleden opgezet en gegroeid tot een groep van 20 deelnemers. Deze groep dames & heren trainen bij LSVV maar geven deze clinic maar al te graag bij DTS. Dit gaat gebeuren van 10:00 tot 11:00, hun eigen trainingstijden. Iedereen vanaf +/- 60 jaar kan hieraan meedoen!

Spelletjesmiddag voor senioren:
Van 13:00 tot 14:30 kunnen senioren vanaf +/- 60 jaar met elkaar bordspelletjes spelen. Denk hierbij aan keezen, sjoelen, klaverjassen en nog veel meer. Natuurlijk kan een bakje koffie/thee hier niet ontbreken.

Verstoppertje:
Vroeger speelde de jeugd uit de wijk naast het sportpark vaak bij TV Tulp op terrein. Menig potje verstoppertje is er gespeeld, want daar is het terrein ideaal voor. Hoe leuk is het om deze activiteit ook te organiseren tijdens de open week? Deze activiteit is voor de doelgroep 6 t/m 13 jaar! Iedereen kan en mag meedoen natuurlijk.

Sportsubsidie avond gemeente Dijk en Waard:
Van 19:30 tot 20:30 is de gemeente Dijk en Waard aanwezig bij DTS om vragen te beantwoorden over de komende sportsubsidie regelingen. Sportverenigingen en organisaties uit Dijk en Waard worden hiervoor uitgenodigd.

Spelletjesmiddag voor senioren:
Van 13:00 tot 14:30 is de bedoeling dat senioren/volwassenen kaart en bordspelletjes met elkaar kunnen spelen. Het plan is dat het georganiseerd gaat worden bij TTV Spirit. Denk hierbij aan keezen, sjoelen, klaverjassen etc. Wij kunnen kijken of we de deelnemers uit Sporthal Geestmerambacht daar kunnen krijgen, net als de mensen uit Het Behouden Huis.

Verstoppertje:
Vroeger speelde de jeugd uit de wijk naast het sportpark vaak bij TV Tulp op terrein. Menig potje verstoppertje is er gespeeld, want daar is het terrein ideaal voor. Hoe leuk is het om deze activiteit ook te organiseren tijdens de open week? Deze activiteit is voor de doelgroep 6 t/m 15 jaar! Iedereen kan en mag meedoen natuurlijk.

Sportsubsidies Gemeente Dijk en Waard:
Nadja van de gemeente Dijk en Waard geeft graag een keer uitleg over de sportsubsidies toekenningen van de komende periode. Dijk en Waard Sport nodigt haar graag uit op woensdag 24 juli om van 19:30 tot 20:30 een vragenuurtje te beantwoorden. Verenigingen kunnen dan bij haar terecht om antwoord te krijgen om hun mogelijke vragen. Locatie voor deze bijeenkomst is DTS!

Activiteiten TTV Spirit

Donderdag 25 juli is de dag dat TTV Spirit met een aanbod komt op Sportpark Oudkarspel. Hieronder is een opzetje te zien wat TTV Spirit gaat organiseren deze dag:

Tijdspad:
10:00 – 12.00 uur – OldStar Tafeltennis. (60+)
13:00 – 14.00 uur – Table stars. (groep 3 t/m 5)
14.30 – 16.30 uur – Kinder tafeltennis feest. (groep 6 t/m 8)
17:00 – 18.00 uur – Boksercise clinic. (16+)
19.00 – 21.00 uur – Demonstratie van het armworstel team. (alle doelgroepen)
20.00 – 21.30 uur – Open (training)avond incl. mogelijkheid tot begeleiding.

OldStar tafeltennis:
Van 10.00 uur tot 12.00 uur kunnen de 60 plussers bij TTV Spirit terecht voor leuke activiteiten. Ze starten de dag met koffie/thee en wat lekkers en zullen vervolgens leuke activiteiten rondom tafeltennis spelen. Tafeltennis is een van de meest geschikte sporten voor ouderen. Op een laagdrempelige manier train je je fijne motoriek, je balans en aanpassingsvermogen.

TableStars:
Van 13.00 uur tot 14.00 uur is er Table stars voor de groepen 3, 4 en 5 van de basisschool. Via oefeningen die aansluiten bij wat kinderen motorisch kunnen, maken zij via Table Stars op een speelse manier kennis met tafeltennisvaardigheden als oog hand coördinatie, voetenwerk en fijn-motorische bewegingen, zoals mikken, raken en hooghouden. De kinderen krijgen limonade met wat lekkers, en na afloop krijgen de kinderen een klein presentje.

Het kinder tafeltennis feest:
Van 14:30 uur tot 16.30 uur HET tafeltennis feest voor de groepen 6, 7 en 8! Een fantastisch toernooi met echte wedstrijden spelen en er zijn ook prijzen te winnen! Limonade en wat lekkers is natuurlijk aanwezig.

Boksercise clinic:
Boxercise is boksen en fitness gecombineerd, zonder dat je een klap in je gezicht krijgt. De eigenaar begrijpt het verband tussen fysieke en mentale gezondheid en is zeer gemotiveerd om deze Boxercise-fitnesslessen te geven om mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus mentaal en fysiek fit te krijgen. Boxercise is leuk, gezond, sociaal en verslavend! Kom langs en probeer onze gratis Boxercise clinic en start je nieuwe verslaving!

Demonstratie van het armworstel team:
De sterke mannen van het armworstel team (die bij TTV Spirit elke woensdag trainen) zijn ook vandaag van de partij! Kom en bewonder de spierballen en wellicht durf je de Nederlands kampioen, of een van de andere mannen, uit te dagen tot een potje armworstelen!

Open (training)avond:
TTV Spirit is op donderdagavond altijd open voor leden om te trainen. TTV Spirit zet daarom de deuren deze avond extra open om te komen kijken bij de senioren. Ook is er een mogelijkheid tot begeleiding door een van deze ervaren spelers. Trek in een kopjes koffie of thee? Dit is natuurlijk aanwezig.

 

Vrijdag 26 juli is de dag dat DTS met een aanbod komt op Sportpark Oudkarspel. Hieronder is een opzetje te zien wat DTS gaat organiseren deze dag:

Tijdspad:
10:00 – 12:00 uur – Clinic Footmax voor de jeugd (6 t/m 12 jaar)
12:00 – 14:00 uur – VR activiteit (6 t/m 15)
14:00 – 16:00 uur – 4 tegen 4 toernooi (8 t/m 16 jaar)

Clinic Footmax:
Footmax is sinds mei 2024 verbonden aan DTS. Footmax is een voetbalschool waarbij kinderen extra trainingen en wedstrijden kunnen volgen. Zij staan ervoor open om op vrijdag 26 juli in de ochtend clinics aan te bieden voor de basisschooljeugd.

VR activiteit:
Het is leuk gebleken om een VR activiteit te organiseren voor de jeugd tussen de 6 en 15 jaar oud. Dit gaan wij in samenwerking doen met de Bibliotheek Kennemerwaard. Locatie voor deze activiteit is DTS! Er zijn vijf VR brillen aanwezig waar er vast en zeker een leuk spel voor jou bij zit.

4 tegen 4 toernooi:
Van 14:00 tot 16:00 kunnen kinderen van 8 t/m 15 jaar meedoen met een vier tegen vier toernooi. Kinderen kunnen daarbij zelf met een team komen, of ze worden ter plekke gemaakt. De kantine is open de gehele dag voor wat te eten en drinken.