Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS vergeet hoge score neer te zetten

DTS vergeet hoge score neer te zetten

Zaterdag 5 oktober stond er een heuse derby op het programma, SV Koedijk- DTS. Koedijk heft dit seizoen voor het eerst alleen een zaterdag standaard elftal ingeschreven omdat vorig jaar bijna de hele selectie wegging. De O19 zou de O23 worden, maar er werd overeenstemming bereikt dit elftal naar het 1e over te hevelen.
Koedijk had alle wedstrijden nog verloren, dus zou het voor DTS ook geen probleem hoeven te zijn.
Op een prachtige zaterdagmiddag werd er afgetrapt op het B(!) veld, omdat het A veld gebruikt werd door de jeugd, heel bijzonder…

DTS begon een beetje rommelig en dat werd naarmate de wedstrijd vorderde niet heel veel beter. Aan de motivatie, inzet en intensiteit lag het zeker niet, maar Koedijk kon ook niet veel meer dan rondom hun “16” verdedigen en de spaarzame uitbraken van Koedijk werd vakkundig teniet gedaan door Finn van Horick en Igor Klanderman. Van de 22 selectiespelers waren er 14 niet aanwezig wegens blessures of weekendjes weg.

DTS was de betere ploeg, maar een kanpape combinatie was lastig op het kunstgras van Koedijk. Toch werd het 1-0 toen Koedijk in de aanval ginge en de bal werd onderschept en via Luc Schuffelen die Fimme Wischmeijer wegstuurde die heel beheers afrondde, 1-0. Dat de score niet veel hoge opliep was te danken aan de Koedijker keeper die een puike prestatie afleverde. De 2e helft was niet veel beter, maar de intensiteit en teamspirit van DTS is hoopvol voor de rest van de competitie. Dat de 2-0 pas aan het einde van de wedstrijd viel was toch wel een opluchting. De energieke Lars Kater leverde een prima voorzet af tussen keeper en verdediging waarna Michael Wouters de bevrijdende 2e treffer voor zijn rekening nam.

Volgende week Kadoelen thuis om 14.30 uur.