Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

Spektakelstuk door de kampioenen van ’98 en 2016

De wedstrijd om de eer tussen de kampioenselftallen van ’98 en ’16 werd een waar spektakestuk. De wedstrijd stond onder leiding van Mitchell Krop en de assistenten Danny Ligthart en Bas Dubbelaar en ging vliegend van start.

Binnen 3 minuten lag de bal achter keeper Guus Ooievaar. Risto van Lieshout was rapper dan Hilco Kooistra en maakte op aangeven van Mark Soemers de 1-0.

Team 98 van trainer Ronald de Rooij werd wakker en begon behoorlijk te combineren. Toch kwam Team 16 op 0-2 door Michael Wouters

maar Team 98 was niet voor niets kampioen geworden en de 1-2 was er één uit het boekje. De opbouw was als vanouds en na diverse schakels kwam de bal bij Hilco Kooistra die Maarten de Waard de diepte in stuurde. Maarten was rapper dan de verdedigers van ’16 en ook de keeper werd eruit gelopen en maarten schoot simpel in. Team 98 schakelde een tandje bij en na een fout van Rene Duijs kon Maarten de Waard Robbie van de Giessen voor de 2e keer passeren, 2-2.
Team ’16 kreeg nog een penalty na een schwalbe en Rene mocht aanleggen voor de 3-2. Duijs schoot hard en laag in, maar keeper Ooijevaar redde katachtig.

Team 98 kreeg kansen op meer maar moest oppassen voor de verraderlijke counters en snelheid van Team ’16. dankzij het goede werk van Jeroen Schut en Dave van de Molen gingen de teams de rust in met een gelijkspel

In de 2e helft bleef de wedstrijd vermakelijk voor de ruim 250 toeschouwers. Team ’16 kwam alweer snel op voorsprong door Michael Wouters na een goede aktie van Mark Soemers.

Toch bleef Team 98 lekker ballen tegen de youngsters van team ’16. Pierre de Rooij was lekker ouderwets op dreef om de bal in de ploeg te houden. Gerben Vogelaar strooide met strakke passes. Legend deed zijn skill (bal door de benen en vliegensvlug omdraaien).

Daarentegen was bij team 16 Tim bruin op dreef met Duijs en deden tientallen eentweetjes. Jeffrey Rispens gaf prachtige lange ballen.

Team 98 probeerde het wel, maar door een fout van Hilco Kooistra die de bal na een goede hakbal van Johan Engel zomaar de bal in de voeten schoof van Bas Vader die zo zijn 1e kon aantekenen. 4-2

De 4-3 kwam uit een pingel van Maarten de Waard. De goed leidende scheidsrechter Krop gaf een vrije trap ter hoogte van de 16 meter. Deze werd genomen en voordat men t wist lagen er 2(!) spelers op de grond. Vogelaar ging gretig naar de het kunstgras na een lichte overtreding. Maar ook Marco Stoop viel zomaar voorover, penalty dus die Maarten de Waard rustig inschoot. Zijn 3e van de avond.

Michael Wouters zorgde voor de eindstand van 5-3.

Kortom een prachtige begin van de avond.