Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

Help Milan Dekker mee op reis naar Oeganda

Help Milan Dekker mee op reis naar Oeganda
Het lijkt mij een heel leuke ervaring en goed voor mijn ontwikkeling om 10 dagen in een ander land te leven met een totaal andere cultuur en gebruiken. In Nederland hebben we in verhouding tot mensen in andere delen van de wereld een heel rijk leven. We hebben een dak boven ons hoofd, hebben goed te eten en er is relatief weinig armoede. Op school hebben we goede schoolspullen, zoals computers (voor iedereen), een digibord, telefoons en koptelefoons etc. Maar ook krijgen we toegang tot beter onderwijs. In Oeganda is dat allemaal een stuk minder en ik ben benieuwd hoe leerlingen het onderwijs daar ervaren en hoe ze tegen hun toekomst aankijken. Ik stel me voor dat ze ongeveer dezelfde spullen gebruiken als mijn opa en oma vroeger. Het lijkt me ook heel mooi om hun cultuur te ervaren en hoe ze met elkaar omgaan. Maar ook hoe het dagelijkse leven er daar er uitziet. En natuurlijk de natuur en wilde dieren zoals Gorilla’s. Dat zal een totaal andere beleving zijn dan hier in Nederland. Mijn vader is vorig jaar samen met 4 anderen een initiatief gestart (www.giftshift.org) om Nederland weer meer te laten doneren. Dit doet hij samen met onder andere KWF, Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en Cordaid. Sinds hij dit initiatief is gestart ben ik me steeds meer gaan bezighouden hoe we zelf een bijdrage kunnen leveren om de wereld samen te verbeteren. Ik zou graag meegaan om te zien hoe kinderen daar leven en om samen met school een bijdrage te leveren om de school daar en de kinderen te helpen. En het lijkt me natuurlijk ook heel mooi om het land te kunnen zien. Sinds 2019 is Het Jan Arentsz niet meer op zo’n reis geweest. Hoe mooi is het om dit later aan mijn kinderen en kleinkinderen te vertellen. Dit vergeet je nooit meer (als ik mee mag natuurlijk).
Hoe kom ik aan geld? Via sponsors; Mijn moeder geeft een feest voor haar verjaardag en daar komt meer dan 100 man dus, ik ga een brief schrijven en speech geven waarom ze aan mij moeten doneren. Ik zet daar een bakje neer en een QR-code zodat ze daar geld aan kunnen geven. Mijn familie en hun vrienden vinden het een superleuk idee dat we mensen gaan helpen, die willen dus ook sponseren.
Mijn voetbalclub DTS ga ik proberen om voor te zorgen dat die mij gaan sponseren en andere sportverenigingen.
Via werken; Ik ga ook werken natuurlijk om dit geld bij elkaar te krijgen. Ik probeer dan wat meer geld per uur te gaan vragen om dit te kunnen doen. Hoe breng ik armoede onder de aandacht: Ik ga foto’s filmpjes en andere dingen op social media plaatsen en met die foto’s en filmpjes een account aanmaken met een link in de bio om te doneren.
Daarnaast ga ik mijn vader vragen of ik via zijn online platform verhalen te mogen delen van onze reis.