Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS 2 klassen beter dan nr. 2 Alcmaria Victrix

DTS speelde 20 april tegen Alcmaria Victrix, de nr 2 op de ranglijst en al zeker van de nacompetitie al 2e periodewinnaar. DTS had nog 6 punten nodig om zich zeker te stellen van de 3e plaats en zo de periodetitel over te nemen van de kampioen Westzaan. Uit bij Alcmaria was DTS al de betere ploeg, vandaag was DTS misschien wel 2 klassen beter. Vanaf de 1e minuut werd de Alkmaarse ploeg afgejaagd onder leiding van “Man of the Match” Sam Kliffen. Alcmaria wist niet waar ze het zoeken moesten en leverden de bal in op elke plek op het veld. Een zeer goed en collectief DTS kreeg mogelijkheden en in de 20′ minuut na weer en prima opgezette aanval stuiterde Michael Wouters nog op de keeper en in 2e instantie schoot Finn Hartog goed binnen. De aanvoerder van Alcmaria maakte in een reflex hands op de al gepasseerde doelman en met rood en een pingel voor de gastheren konden ze de 1-0 maken. Wouters maakte de eerste van de middag.

Na de rode kaart was het helemaal kat en muis en na een geweldige corner van Luca Zut toornde Luc Schuffelen boven iedereen uit en kopte zo de 2-0 binnen. Toch liet Alcmaria zich niet helemaal onbetuigd. Na een spaarzame uitbraak schoot de spits verrassend in de korte hoek van Niek Goos, 2-1. Zou het dan toch spannend worden? Daar stak Micheal Wouters een stokje voor. Na een geweldige bal van Daniel Mammen (in de verdediging met de sterk spelende Rens de Geus), kon Wouters via rechts op de keeper af en schoot hard en onberispelijk raak, 3-1.

na de rust was het spelbeeld hetzelfde. het leek wel één grote ronde, zo makkelijk ging de bal van voet naar voet en DTS speelde de (open) kansen bij elkaar, maar gescoord werd er helaas niet meer. En zo kwam Alcmaria er nog genadig vanaf. Nog 3 punten te gaan om zeker te zijn van de nacompetitie voor promotie naar de 4e klasse.
dat moet 11 mei gebeuren tijdens de Supersturday tegen Jisp.