Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS maatje te klein voor koploper Westzaan

DTS maatje te klein voor koploper Westzaan

DTS speelde zaterdag j.l. de uitwedstrijd tegen de koploper. Na 3 overwinningen op rij met een behoorlijke inbreng van de JO19 had DTS veel vertrouwen getankt de afgelopen tijd.
DTS begon goed en speelde in Westzaan een behoorlijk begin. De eerste kans was dan ook voor de Oudkarspelse formatie. na een mooie combinatie belandde de bal bij Luc Schuffelen die knap inschoot. De keeper redde bekwaam. Dat was het eerste en een lange tijd de laatste kans/mogelijkheid. Daarna was het Westzaan die het tempo omhoog schroefde en het initiatief overnam. Westzaan is een ploeg met veel ervaring en DTS liep veelal achter de bal aan. Na een paar gevaarlijke lange ballen van achteruit waar onze verdediging een paar keer mistastte kwamen we een paar keer goed weg. De 1-0 viel dan toch. Niek Goos was al alert bij de lange ballen, maar was nu kansloos toen er weer een bal precies tussen viel en ditmaal was het wel raak. helaas moesten we Rick Dekker missen wegens hamstring klachten. Roef kwam erin als linker middenvelder. De 2-0 liet net lang op zich wachten en was bijna een kopie van de 1-0. Het werd voor rust nog 3-0.

Na de thee pakten we het op en konden zelf ook meevoetballen. Westzaan deed een tandje terug en onze combinaties liepen weer beter na wat omzettingen van trainer Ruud Koopman. na een mooie aanval en een schot van Michael Wouters, die de keeper pareerde, mocht Tijmen Pos de rebound verzilveren tot goal, 1-3. DTS bleef lekker ballen, maar kon niet voorkomen dat de 4e voor de Westzaners nog viel.

Mooiste moment van deze wedstrijd was dat Jan Tauber na 1,5 jaar weer zijn minuten mocht maken en dit goed deed.

Volgende week de strijd om de 3e plaats tegen Wieringermeer thuis.