Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS speelt in bijna perfecte 2e helft Opperdoes zoek

DTS speelde zaterdag 23 maart de thuiswedstrijd tegen Opperdoes. Afgelopen donderdag werd nog gelijkgespeeld tegen Sporting Krommenie (die deze dag van de nr 2 Alcmaria won).
Vandaag was het een wedstrijd met 2 gezichten. In de 1e helft gebeurde niet veel en kreeg Opperdoes veel ruimte, waar het niets mee deed. DTS verviel in veel balverlies en te laat druk zetten, alleen Sam Kliffen ontsteeg de matige helft met veel balveroveringen en 120% inzet. Kansen kwamen er niet, mogelijkheden wel, Michael Wouters kreeg dé mogelijkheid na een perfecte bal van Rens de Geus, maar probeerde de bal te koppen, waar aannemen en schieten een betere oplossing was. Opperdoes stelde hier niets tegenover en de DTS verdediging stond, net als donderdag, als een huis! De 0-0 ruststand was dan ook geen verrassing.

Hoe anders was de 2e helft! Trainer Ruud Koopman had de mannen aangespoord en met nieuwe energie begon DTS fel aan de 2e helft. Opperdoes wist niet waar ze het zoeken moesten en DTS begon met goed veldspel enkele kansjes te krijgen. De 1-0 viel na een mooie en lange aanval waar Michael Wouters teruglegde op de goed ingevallen Roef Verra. DTS bleef geconcentreerd en gaf verdedigend helemaal niet weg. Met vroeg druk zetten kon DTS een paar keer goed counteren en met namen de spitsen (ook ingevallen) Jan Tauber en Michael waren nog niet helemaal op elkaar ingespeeld en lieten goede mogelijkheden onbenut. De 2-0 viel toch na een wederom prachtige aanval waar Daniel Mammen dacht, als de spitsen het niet doen, doe ik het wel. Daniel kreeg de bal mee van Luc Schuffelen en Daniel kon vrij doorlopen en wachtte net zo lang om met een bekeken schuiver in te tikken. Het verzet was nu helemaal gebroken en na weer een goede belverovering door vroeg druk zetten kon Wouters nu Jan Tauber wel vinden. Jan maakte een paar omtrekkende bewegingen om vervolgens zijn eerste doelpunt te maken na 1,5 jaar afwezigheid, 3-0. Dat Opperdoes nog een doelpunt maakte mocht een wonder heten. Dit gebeurde na een corner.
DTS staat nu stevig op de 3e plaats met 4 punten verschil met de nr 4 en 7 punten op de nr.2
Volgende week vrij en 5 april tegen RCZ uit.