Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

Dapper DTS met ondertal naar geflatteerde nederlaag

DTS is tegen de 2e nederlaag aangelopen tegen ZCFC. Na 10 minuten stond het al 2-0 voor de gastheren. Zoals wel vaker dit seizoen begon DTS matig aan de eerste fase van de 1e helft. DTS was al in de 1e minuut gewaarschuwd, maar na een slechte uittrap (bal hobbelde door het slechte kunstgras) nam de gevaarlijke rechter spits de bal mee en schoot makkelijk in de verre hoek. De 2-0 viel al snel daarna door goed doorgaan van de linkerspits die m vervolgens prima op maat gaf aan de geheel vrijstaande middenvelder die prima inkopte.
DTS herpakte zichzelf en Finn van Horick scoorde tegen inde 18e minuut.  Na een half uur had DTS de wedstrijd onder controle en speelde weer met veel energie met name door de goed spelende Finn van Horick. Toch viel de 3-1 ook al snel door matig verdedigen.

In de 2e helft gebeurde veel. DTS begon weer matig aan de 2e helft en zag Menno Reek met rood vertrekken na het neerhalen van de aanvaller. Toch werd DTS met 10 man sterker en zette de 11 van ZCFC onder druk waar ze niet meer uitkwamen. DTS reeg de kansen aan elkaar met goed spel en een zeer gevaarlijke Finn van Horick. DTS vond steeds de vrije man en ook met de lange bal werd DTS gevaarlijk, maar konden net niet scoren. Dat deed Luc Schuffelen wel na een prima hoekschop van Finn van Horick, 3-2. DTS bleef de betere ploeg tot een verdediger van ZCFC het nodig vond om Nick Hofman smerig van achteren te tackelen, rood! Dat haalde de angel uit het spel van DTS en liep ZCFC uit naar een 5-2 overwinning. Onze mannen hebben hard gestreden en daar mogen we trots op zijn, ondanks de 11 (!) blessures.

Volgende week spelen de mannen van Miguel de bekerwedstrijd tegen RKEDO om 17 uur.