Oeverzegge 1, 1724 TZ Oudkarspel | 0226 312 280 | info@svdts.nl

DTS heer en meester in Alkmaar en krijgt 2 punten tekort

Afgelopen zaterdag was de topper in de 5e klasse A die tussen Alcmaria Victrix en DTS. Alcmaria staat 2e en DTS 4e met een wedstrijd minder gespeeld en kon dus goede zaken doen. Onze topscoorder Jeffrey van der Heijden was niet inzetbaar wegens weer een blessure aan de knie en voor zijn verdere voetbalcarrière wordt gevreesd.

Met Lars Kater als rechtsbuiten begon DTS uitstekend aan de wedstrijd en binnen twee minuten waren er al drie kansen te tellen. Helaas konden Nick Hofman en Michael Wouters deze niet tot doelpunt promoveren. DTS bleef beter aan de bal en liet de bal goed rondgaan, waar de Alkmaarders veelal de lange bal hanteerden. Deze lange bal werd makkelijk onderschept door onze achterhoede onder leiding van de uitmuntende Jeffrey Rispens. Bij Jeffrey begon menig opbouw en de sterk spelende Sam Kliffen en Luca Zut transporteerde door. Met Lars Kater als handenbinder bleef DTS de overhand houden. Uit weer een goede aanval kwam een corner, genomen door Hofman, die de bal panklaar op het hoofd van Luca Zut plaatste, 0-1. een terechte voorsprong. Daarmee maakte Luca zijn eerste goal in DTS 1. DTS bleef de sterkere ploeg en kreeg mogelijkheden via Nick Hofman en Michael Wouters. Ruststand een terechte 0-1.

In de 2e helft bleef DTS de betere ploeg en bleef Alcmaria de lange bal hanteren, maar werden ze ook veel harder in de duels. Natrappen, doorhalen en meer van dit soort onnodige ingrepen. Het spel werd er niet beter op en DTS kreeg er geen druk meer op. Zonder echt grote mogelijkheden aan beide kanten, viel in de 65e minuut toch de 1-1. Een voorzet van rechts viel net over onze verdediger panklaar op het hoofd van de spits, die Twan Muileboom kansloos liet, 1-1.

De wedstrijd werd grimmiger, wat resulteerde in een 2e gele kaart voor een Alcmariaan. Helaas konden we het overtal niet omzetten en alleen Wouters kreeg nog een grote mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar schoot net niet zuiver genoeg. Beide teams schieten met de remise niets op, daar Westzaan alles nog gewonnen heeft.